Elzinga coaching

 

EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Een nare gebeurtenis | een grote impact
We maken het allemaal weleens mee.
Een gebeurtenis die ons raakt tot in de vezels.

Door hierover te spreken ontstaat er ruimte. Misschien krijg je zelfs adviezen over hoe je hiermee om zou kunnen gaan.
Hoe je gedachten kunt herkaderen of overtuigingen kan ombuigen.

Dit kan zeker helpend zijn en toch gebeurt het regelmatig dat de emotie zo is opgeslagen in je lichaam dat je onbewust reageert op een manier wat je liever niet wenst of waar je zelfs geen eens grip op hebt.

 

► Je bent bijvoorbeeld snel van slag terwijl hier niet echt een aanleiding voor is.
► Je merkt op dat je bepaalde situaties zonder een duidelijke reden uit de weg gaat.
► Je vermijdt bepaalde emoties omdat deze eerder misschien te heftig voor je waren.

Slechts een paar voorbeelden uit de praktijk waarbij praten alleen, werken aan, een andere manier van denken, niet het optimale resultaat gaf.

Als je klachten hebt door nare gebeurtenissen, waarbij het denken aan deze gebeurtenis(sen) nog steeds emoties bij je oproept, dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.
 

EMDR is een methode om
► Trauma´s te verwerken
► Patronen doorbreken
► Positieve overtuigingen over jezelf te verankeren
► Je gedrag, gedachten en je gevoel te transformeren
► Blokkades te doorbreken

Hoe werkt het
Aan de hand van vragen haal je een gebeurtenis terug waar zich de klacht duidelijk voordeed, inclusief de bijbehorende beelden, geuren, gedachten en gevoelens.
Deze maak je als het ware weer levend. Daarna starten we met het verwerkingsproces.
Ik vraag je de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen en tegelijk raak ik gedurende circa 20 seconden wisselend jouw bovenbenen aan. Ik vraag je wat er in gedachten naar boven komt.
Dit proces brengt doorgaans een stroom van gedachten, beelden en/of gevoelens op gang. Door middel van begeleidende vragen én je eigen associaties kom je steeds dichter bij de kern waar het rustig is.  De methodiek werkt door het stimuleren van beide hersenhelften, waardoor je hersenen ‘vastzittende’ emoties, gedachten of fysieke klachten alsnog kunnen verwerken. Je maakt daardoor als het ware het werkgeheugen leeg waardoor de herinnering haar emotionele en/of fysieke lading verliest.

 


Testimonials

neutral minimalist testimonials instagram        neutral minimalist testimonials instagram

 


 

Accreditatie
Ik heb de EMDR opleiding gevolgd bij 
Floor Slagter Deze opleiding is als bijscholing geaccrediteerd voor door het SKB. De SKB accrediteert beroepsopleidingen en beroepsgerichte bij- en na scholingen op HBO conform- niveau. Een selectie van beroepsverenigingen waarbij de EMDR opleiding als bijscholing geldt: CAT, NFG, NVPA, RBCZ, VBAG, VIV en VNT. De opleiding is tevens als bijscholing erkend door GRO (GAT Register Opleidingen) 

Heb je vragen en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op. Door middel van een kennismaking en inzichtgesprek kunnen we bepalen wat voor jou wenselijk is. 

 

 

INSTAGRAM 

 

Face to face en online
De coaching kan plaatsvinden face tot face in mijn praktijk en mocht je niet in het noorden wonen kunnen we natuurlijk de sessies online doen middels zoom. 

Persoonlijk ontwikkelingsbudget
Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. In mijn praktijk heb ik ervaren dat een werkgever vaak bereid is de coaching te vergoeden vanuit het persoonlijk ontwikkelingsbudget. 
Hiervoor hoef jij niets te doen. Ik maak de offerte en op deze manier hoeft het financiële gedeelte je niet in de weg te staan.