EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing)

Een nare gebeurtenis | een grote impact
We maken het allemaal weleens mee.
Een gebeurtenis die ons raakt tot in de vezels.

Door hierover te spreken ontstaat er ruimte. Misschien krijg je zelfs adviezen over hoe je hiermee om zou kunnen gaan. Hoe je gedachten kunt herkaderen of overtuigingen kan ombuigen.

Dit kan zeker helpend zijn en toch gebeurt het regelmatig dat de emotie zo is opgeslagen in je lichaam dat je onbewust reageert op een manier wat je liever niet wenst of waar je zelfs geen eens grip op hebt.

Slechts een paar voorbeelden uit de praktijk waarbij praten alleen, werken aan, een andere manier van denken, niet het optimale resultaat gaf.

Als je klachten hebt door nare gebeurtenissen, waarbij het denken aan deze gebeurtenis(sen) nog steeds emoties bij je oproept, dan is de kans heel groot dat EMDR hierin verlichting kan brengen.

EMDR is een methode om

Hoe werkt het

Aan de hand van vragen haal je een gebeurtenis terug waar zich de klacht duidelijk voordeed, inclusief de bijbehorende beelden, geuren, gedachten en gevoelens.
Deze maak je als het ware weer levend. Daarna starten we met het verwerkingsproces.
Ik vraag je de gebeurtenis opnieuw voor de geest te halen en tegelijk raak ik gedurende circa 20 seconden wisselend jouw bovenbenen aan. Ik vraag je wat er in gedachten naar boven komt.
Dit proces brengt doorgaans een stroom van gedachten, beelden en/of gevoelens op gang. Door middel van begeleidende vragen én je eigen associaties kom je steeds dichter bij de kern waar het rustig is.  De methodiek werkt door het stimuleren van beide hersenhelften, waardoor je hersenen ‘vastzittende’ emoties, gedachten of fysieke klachten alsnog kunnen verwerken. Je maakt daardoor als het ware het werkgeheugen leeg waardoor de herinnering haar emotionele en/of fysieke lading verliest.

Hoe ga ik te werk

Voordat we starten hebben we altijd een afstemgesprek. Een afstemgesprek is kosteloos en is bedoeld om in kaart te brengen waar jouw hulpvraag of ontwikkelvraag ligt. 
Ik heb geen vastomlijnd traject en het aantal sessies wordt dan ook volledig afgestemd op jouw behoefte.
Indien we tijdens het gesprek concluderen dat het gaat om een complex trauma zal ik je doorverwijzen naar mijn collega´s bij MEJA Groningen.

 


Testimonials

Stap in je kracht!

Dat is hoe Jessica mij beïnvloed heeft met deze woorden. En ze heeft mij daadwerkelijk in mijn kracht gezet.

Door mij open te stellen en haar toe te laten, samen een pad te bewandelen om volledig in mijn kracht te kunnen gaan staan. Ik voel me verbonden met haar, waardoor ze precies kan aanvoelen wat ik nodig heb.

De trauma's en verdriet heb ik een plek kunnen geven. Ik heb weer balans en rust in mijn leven, en kan echt voelen waar mijn verlangens liggen en te kunnen leven in overgave.

Bedankt lieve Jessica

Marijke

In 2020 verloor ik mijn baan, relatie en huisgenoot. Na twee jaar aanmodderen moest ik concluderen dat sommige levensgebeurtenissen toch echt een maatje te groot zijn om zelf aan te kunnen pakken.

Ik las over EMDR en heb de sprong gewaagd. Het is belangrijk een therapeut of coach te vinden die oog heeft voor je persoonlijkheid en die het geduld heeft alle weerstand stukje bij beetje af te breken.

Jessica is iemand aan wie je je meest kwetsbare zelf kunt toevertrouwen. Ze beheerst de methode erg goed en in combinatie met haar intuïtieve aanpak is er een succesvolle behandeling; het leven is voor mij weer een stukje makkelijker geworden.

Emma

 


 

Accreditatie
Ik heb de EMDR opleiding gevolgd bij Floor Slagter Deze opleiding is als bijscholing geaccrediteerd voor door het SKB. De SKB accrediteert beroepsopleidingen en beroepsgerichte bij- en na scholingen op HBO conform- niveau. Een selectie van beroepsverenigingen waarbij de EMDR opleiding als bijscholing geldt: CAT, NFG, NVPA, RBCZ, VBAG, VIV en VNT. De opleiding is tevens als bijscholing erkend door GRO (GAT Register Opleidingen) 

Heb je vragen en ben je benieuwd wat ik voor jou kan betekenen? Neem gerust vrijblijvend contact op. Door middel van een kennismaking en inzichtgesprek kunnen we bepalen wat voor jou wenselijk is. 

 

Face to face en online
De coaching kan plaatsvinden face tot face in mijn praktijk en mocht je niet in het noorden wonen kunnen we natuurlijk de sessies online doen middels zoom. 

Persoonlijk ontwikkelingsbudget
Coaching wordt niet vergoed door de zorgverzekeraar. In mijn praktijk heb ik ervaren dat een werkgever vaak bereid is de coaching te vergoeden vanuit het persoonlijk ontwikkelingsbudget. 

Hiervoor hoef jij niets te doen. Ik maak de offerte en op deze manier hoeft het financiële gedeelte je niet in de weg te staan. 

 

INSTAGRAM