Tijdens zwangerschap voorbereiden op de periode na de bevalling

Moeder worden is voor veel vrouwen het mooiste en tegelijkertijd het meest overweldigende wat ze meemaken in hun leven. Het is een prachtige reis die al begint in de zwangerschap maar pas echt op gang komt als de baby er eenmaal is. 

Het moederschap zorgt voor een grote transformatie die ook vaak gepaard gaat met gemengde gevoelens en onzekerheden. Ineens is daar een mensje dat helemaal afhankelijk is van jou. En naast dat je mag wennen aan deze grote verandering is het een enorme uitdaging voor ons als moeders om goed voor onszelf te blijven zorgen. 

In de voorbereiding naar het moederschap kun je tijdens je zwangerschap een zwangerschapscursus volgen voor een ontspannen zwangerschap, je voorbereiden op de bevalling en het wel of niet geven van borstvoeding.
Helaas gaat het vaak niet verder dan de bevalling en kraamweek. Overduidelijk is de vraag naar voorbereiding op het moederschap aanwezig in mijn praktijk. Ik gun iedere vrouw een fijne start na de bevalling en start daarom met Margot Jager een bijeenkomst voor zwangeren waarin je samen met andere zwangere vrouwen je gaat voorbereiden op het moederschap. Ook staan we stil bij wat je kunt doen als het anders loopt dan verwacht.

 

DE BIJEENKOMST

* Een perfecte aanvulling op een bestaande zwangerschapscursus
* 2.5 uur helemaal in het teken van voorbereiden op het moederschap
* Echt contact en verbinding met andere aanstaande moeders
* Een mix van praktische tips, theorie en ontspanningsoefeningen door gespecialiseerde coaches en ervaren moeders
* Onbeperkt thee met iets lekkers
 

Datum
Zaterdag 8 mei van 10:00 uur tot 12:30 uur

Rivierenhof 12, Groningen.

Jouw investering
79,- euro

 

IK DOE GRAAG MEE

* Er is plek voor 10 vrouwen

 

 

image

 

 

 

 

"Dankzij de coaching tijdens mijn zwangerschap kon ik genieten tijdens de kraamtijd wat bij de eerste niet het geval was".

- Sjoerdtje

 

"Tijdens mijn zwangerschap sportte ik bij mom in balance om in shape te blijven, maakte ik me druk om de aanschaf van de babyspullen, was ik aan het onderzoeken of ik wel of geen borstvoeding ging geven, was ik uren en uren bezig met het perfecte geboorte kaartje en zette ik mijn partner aan het werk in de babykamer.
Tijdens de gehele zwangerschap, ondanks het volgen van een cursus heb ik me totaal niet bezig gehouden met de voorbereiding op het moederschap. Ik ben me er van bewust dat deze transformatie ook niet te controleren, geheel voor te bereiden en voorafgaand al helemaal in te voelen is. Toch met de kennis van nu, de ervaringen die ik terug krijg van mede-moeders voel ik het belang om zwangere vrouwen enigzins voor te bereiden op het moederschap. En het fijne is dat de ervaring mij al heeft geleerd dat door er tijdens de zwangerschap al bij stil te staan, de overgang naar het moederschap toch minder groot voelt"

- Jessica

 

 

Zwangerschapscursus